top of page
ESP-02.jpg

Naustet på Sokn Gard

Naustet ligger på øya Sokn utenfor Stavanger, og er en ny feriebolig plassert på flere hundre år gamle naustmurer i kystkulturlandskap i Ryfylke. Bygget tåler godt springflo som kan komme inn på golv og murer som den alltid har gjort. Frem til slutten av 70-tallet skjedde all ferdsel fra Sokn sjøveien, og området «Naustrane» var viktig for fiske og ferdsel for folket på øyene. Naustmiljøet knytter fortid og fremtid sammen gjennom arkitektur og opplevelse for besøkende. 

Arkitekten bak

Bygget er tegnet av den kjente norske arkitekten og professoren, Espen Surnevik. Han har vokst opp i nærområdet, kjenner kulturen og har tegnet alt fra helheten til den lille krakken på soverommet.  

 

Les mer om prosjektet ved å følge linken under

espensurnevik.no

ESP-17.jpg

Interiør

Interiøret er planlagt med vekt på enkelhet og luksus. Det er raskt nettverk med skjerm skjult i veggen. Kjøkkenet har det utstyret en trenger, og det er gode madrasser på soverommene for lengre opphold. Det er brukt naturprodukter til isolasjon og ull frå den norske sauen til møbler.   

Møblene nede er tegnet av arkitekten og laget av et stort furutre dekket av skinn fra sauene på gården. Her kan en oppleve den norske sommernatten ved sjøen, alene eller sammen med familie og venner. Gjerne fyre opp i bålpannen en fin kveld.

Mat og kjøkken

Det er kjøkken til å lage egen mat. Litt grunnleggende som olje, salt og pepper ligger klart. Det er kaffetrakter, quooker, kjøleskap og komfyr. Det er matbutikk og mulighet for hurtigmat ved Askjesenteret ca 2 km over broen mot nord. Det er en restaurant med god norsk mat på Sokn Camping ca 1 km fra naustet.  

Gjesteboken

Hva sier tidligere gjester?

Sengeplasser og bad

Det er to soverom, et med dobbeltseng og et med køyseng, fire sengeplasser. I tillegg er det sovesofa i oppholdsrommet, en sengeplass.​ Vi legger på sengetøy etter antall gjester. Det er også håndklær og hårføner tilgjengelig.

Friskt inneklima

Naustet er røykfritt. Sko er ikke tillatt inne. Kjæledyr ikke tillatt.

Parkering

Det er plass til flere biler og gratis parkering for privatbil på bryggen.

ESP-21.jpg

I anledningen Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo sitt 75-års jubileum holdt Espen Surnevik foredrag om hans egne verk og inspirasjonen bak. Naustet og fasinasjonen over gamle naust forteller Espen mer om her. Obs! Foredraget er på engelsk og vises i sin helhet her: AHO.no

Et utdrag som kun omfatter naustet kan ses her:

117355370_732556320916293_4218288738586767217_n.jpg

Det er mulighet for å fiske middag fra flytebryggen. For barna er det enkelt fiskeutstyr tilgjengelig. Spør gjerne verten hvordan en får krabbe og småfisk.  Det er lett å bli hektet når en ser stinte, bergsugge og små kutlinger flokke seg rundt agnet.  

Naustet ligger på Sokn Gard. Det er mulighet for omvisning på gården med høner, katter, sauer og melkekyr. I tillegg har vi litt grønnsakdyrking. På gården er det også 5 km turløype. https://ut.no/turforslag/1113125/soknakrossen

En kan se litt om oss på Facebook https://www.facebook.com/SoknGard/  eller instagram #sokngard #sokn

Aktiviteter

Oppdatert januar 2020 261.JPG

Opplevelser og aktiviteter

Det finnes mange muligheter for dagsturer, aktiviteter og utflukter med naustet som utgangspunkt. Les mer om våre anbefalinger ved å trykke på knappen under

Praktisk info, priser og betaling

Spørsmål
Vi kan kontaktes på mail: gheiane@hesbynett.no eller mobil +4798213555/ +4747501110

 

Priser og vilkår

Opphold må være minimum 2 dager.

Pris: se Airbnb

Det er mulig å leie båt Pioner med 9.9 hk, 2 kajakker eller 2 sup brett for 500 kr/dag.

Dette avtales ved ankomst. Ekstra bobil 500 kr/ døgn.

Oppholdet må være betalt gjennom Airbnb eller to dager før ankomst.

Ankomst/Avreise

Oppmøte i Soknaveien 59

Innsjekk 15.00  Utsjekk 12.00

Vask

Leietaker rydder, tar ut avfall og legger håndklær og sengetøy ved utgangen. Vi tar oss av utvask.

IMG_0369.JPG
bottom of page